DAÜ'ye nasıl başvurabilirim? Kabul ve kayıt koşulları nelerdir?
DAÜ'ye başvurularınızı Covid-19 sürecinde online olarak gerçekleştirilmektedir.
Ülke vatandaşlarına (KKTC, TC ve Yabancı) göre başvurular farklılık göstermektedir.
Kabul ve Kayıt Koşulları
ÖSYB nedir?
DAÜ Öğrenci Seçme, Yerleştirme ve Burs Sistemi 2021, devam eden Covid-19 salgını nedeniyle 2021-2022 Akademik Yılı için Doğu Akdeniz Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına lise eğitimi başarı kriterleri temelinde çevrimiçi (online) başvuru yöntemi ile sınavsız olarak yerleştirilecek ve burs alacak öğrenciler ile Uluslararası Ortak Lisans Programları (UOLP) olan DAÜ-Marmara Üniversitesi Ortak Tıp Programı ile DAÜ-Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ortak Diş Hekimliği Programına sınav ile yerleştirilecek öğrencilerin belirlenmesini sağlayacak bir sistemdir.
DAÜ Öğrenci Seçme, Yerleştirme ve Burs Sistemi 2021'e, KKTC vatandaşı olup KKTC'de veya KKTC dışında eğitim veren lise veya dengi bir okul mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz (4 yıl) KKTC'de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan veya olacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler başvurabilir.
Öğrenci Seçme, Yerleştirme ve Burs Sistemi
Öğrenci Seçme, Yerleştirme ve Burs Sistemi 2021 Kılavuzu
DAÜ’ye sınavsız başvuru yapılabilir mi?
- Covid-19 sürecinde üniversitemize KKTC uyruklu öğrenciler sınavsız başvuru hakkına sahiptir.
- TC uyruklu öğrencilerin yerleştirmeleri ÖSYM üzerinden yapılmaktadır. Dolayısıyla sınava girerek tercih etmeniz ve ÖSYM tarafından yerleştirilmeniz gerekiyor. Puansız olarak sadece özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırılabilmektedir.
- Özel Öğrenci statüsü ile sadece Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okuluna kayıt yaptırabilir burada 1 yıl boyunca eğitim alabilirisiniz. Bu statüdeki bir öğrenciye diploma veya unvan verilmez. Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve aldığı dersler ile bu derslerdeki başarısını gösteren bir belge verilir. Özel öğrenci olarak başvuranlardan en az lise diploması aranmaktadır. Özel öğrenci statüsünde bulunan öğrenciler hiçbir burs veya indirimden yararlanamazlar.
- 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekir. Yani ÖNLİSANS programlarını tercih edebilecekleri puan türü TYT'dir.
- Özel yetenek ile öğrenci alan programlara kayıt yapabilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekir. Yani ÖZEL YETENEK gerektiren programları (Müzik Öğretmenliği) tercih edebilecekleri puan türü TYT'dir. Sonrasında ise belirlenen tarihlerde yetenek sınavına girerek burada gösterilen başarı doğrultusunda kayıt hakkı kazanılabilir.
Fakülte ve program ücretleri nelerdir?
Lisans ve ön lisans
Eğitim ücretlerimiz alacağınız burs veya indirim durumuna, yerleşeceğiniz programa göre değişkenlik gösterecektir. Aşağıdaki linki ziyaret ederek eğitim ücretinizi hesaplatabilirsiniz.
Yeni Öğrenci Eğitim Ücreti Arama Sistemi
Lisansüstü
Lisansüstü eğitim ücretleri her dönem alınacak olan ders sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki linki ziyaret ederek lisansüstü eğitim ücretlerimiz hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.
Harçlar
Eğitim süresince aynı ücreti mi öderim?
Eğitim ücretlerinde genellikle her yıl enflasyon oranında artış yapılmaktadır.
KKTC'ye gelmeden, Türkiye'den DAÜ'ye kayıt yapabilir miyim?
Kayıt için gereken belgeler nelerdir?