Skip Navigation LinksServices0229-8640

Öğrenci Oturma İzni (Muhaceret İşlemleri)

Muhaceret İşlemleri (Öğrenci İkamet İzni)

• Muhaceret ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir yükseköğretim kurumunda ön lisans, lisans, yüksek lisans  yada doktora öğrenimi görecek olanların yasal olarak ülkede kalabilmeleri için  zorunlu olarak yapılması gereken  Öğrenci Oturma İzni alma işlemidir.
  • Muhaceret işlemlerini başlatabilmeniz  için  aktif öğrenci statüsünde olmanız gerekmektedir. Bu nedenle ülkeye giriş yaptıktan sonra en geç 2 ay içerisinde Üniversite kaydınızı tamamlayınız.
  • Kaydınızı Tamamladıktan sonra Muhaceret işlemlerinizi https://permissions.gov.ct.tr/login  linkinden başlatınız.
  • Sisteme Giriş yaptıktan sonra öncelikle kaydınızı oluşturunuz .Burada girmiş olduğunuz kişisel bilgilerle üniversiteye kayıt olurken vermiş olduğunuz bilgilerin ayni olmasına dikkat ediniz.
  • İstenilen bilgiler tamamlandıktan sonra kullanıcı kodu ve şifreniz için tarafınıza e-posta yada telefon yoluyla bilgileriniz gönderilecektir. Bu bilgiler doğrultusunda muhaceret sayfasına giriş sağlayabileceksiniz.
  • Muhaceret sayfasına giriş sağladıktan sonra oluşturacağınız vize süresini seçiniz. (6 aylık-1 yıllık veya 2 yıllık).
  • Vize sürenizi seçtikten sonra sistem sizi 2. aşama olan sağlık raporu kısmına ilerletecektir.
  • Sistem tarafından İlgili labaratuvara yönlendirildikten sonra kan örneğinizi en geç 1 hafta içerisinde veriniz. Bu süre aşılırsa tüm işlemler tekrarlanacaktır. (sağlık ve sigorta ödemesi ve labaratuvar yönlendirilmesi vb.)
  • Bu aşamada Sağlık Bakanlığı onayını bekleyiniz.
  • Sağlık Bakanlığı ;Raporunuzu onayladıktan sonra 3.aşamada Vergi İşlemleri kısmından vergi ödemesini yapınız.Vergi Dairesi onayını bekleyiniz.
  • Vergi dairesi onayladıktan sonra 4. aşamada sistem sizi Muhaceret dairesi onayı kısmına ilerletecektir. Muhaceret dairesi işlemlerinizi onayladıktan sonra işlemleriniz  tamamlanmış olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken Noktalar

• KKTC ye Pasaport ile giriş yapınız.
  • KKTC ye giriş yaptıktan sonra en geç 2 ay içerisinde Üniversiteye kaydınızı ve muhaceret işlemlerinizi tamamlayınız.
  • Muhaceret İşlemlerinde yapılan ödemeler sadece çevirimiçi (online ) olarak yapılır.
  • Muhaceret İşlemleri için sağlık raporları KKTC den alınacaktır.
  • Üniversite Kaydını Türkiye de bulunan Kayıt ve  İrtibat bürolarında tamamlayan kişiler KKTC ye geldikleri zaman direk muhaceret işlemlerini başlatabilirler.
  • Muhaceret işlemlerini tamamlamayan kişiler ülkede kaçak olarak sayılacaklardır. Bu durumda polisin uygulayacağı cezalardan(para cezası, deport edilme vb.)  üniversitemiz sorumlu değildir.