Skip Navigation LinksAbout-Us

Öğrenci İşleri Müdürlüğü

Öğrenci İşleri Müdürlüğü  Üniversitemizin öğrenci işlemlerini merkezi olarak yürütmek amacıyla kurulmuştur. Temel ilkemiz üniversitemizin  kalite düzeyine yaraşır bir hizmet sunmak  olup  ayni zamanda , verdiğimiz  hizmetlerin  güvenilir  ve hızlı olması, akademik  takvime bağlı zaman dilimlerine  yönelik  uygulanması ve  sürekli gelişen bir  birim olmak  temel hedefimizdir.

Müdürlüğümüz  ,öğrenci bilgilerini ve işlemlerini fiilen takip etmekte ve hizmet vermektedir. Öğrencilere verilen hizmetin yanısıra akademik ve idari personele de destek hizmetler verilmektedir.  Verdiğimiz hizmetler  öğrencinin ilk kayıt işlemlerinden mezuniyet işlemlerine kadar geçen tüm aşamaları içermektedir. Bu aşamalar

• Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına kayıt kazanan tüm öğrencilerin kayıt kabulü ile ilgili gerekli işlemleri yapmak
  • Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kabul İşlemleri
  • Günlük Öğrenci İşlemleri (Öğrenci belgesi ve transcript hazırlamak)
  • Öğrenci Kimlik Kartı İşlemleri
  • Erkek öğrenciler için Askerlik tecil işlemleri
  • Burs takip işlemleri
  • Staj İşlemleri
  • Çift Anadal ve Yandal işlemlerinin takibi
  • Transfer İşlemleri (Yatay/Dikey /İç transfer)
  • Kayıt Sildirme
  • İlişki Kesme
  • İzinli Ayrılma (Kayıt Dondurma) işlemleri
  • Mezuniyet İşlemleri
  • Akademik Takvim Hazırlanması ve Uygulanması
  • Sınav notlarının okutulması
  • Diploma İşlemleri
  • İstatistiksel bilgilerin hazırlanması

Müdürlüğümüz sorumluluğu altında gerçekleştirilmekte ve ayrıca her dönem rutin olarak öğrencilerimizle ve diğer akademik konularla ilgili olarak Üniversitemiz içerisindeki birimlerle ve ilgili diğer yurtiçi ve yurtdışı kurumlarla yazışmalar yürütülmektedir. Üniversitemizin  Kayıt ve Kabul  işlemlerini gerçekleştirmek için hizmet veren Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımız  bulunmaktadır.

Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Büroları

DAÜ Web Siteleri